20 Eylül 2014 Cumartesi

Kadın Hastalıklarında Kaplıca Tedavisi

Kadınlarda belirli bir nedene bağlı olmadan ortaya çıkan ağrılar, hassasiyetler, adet düzensizlikleri durumlarında kaplıcadan yararlanılır.

Bu çeşit şikayetleri olanlar çamur banyoları ile radyoaktif sulara gidebilirler. İç ve dış kadın organlarında müzmin iltihaplar ve akıntılardan şikayetçi olan hastalar da tuzlu veya kükürtlü kaplıcaları seçmelidir. Organik bir nedene bağlı olmayan kısırlıklarda radyoaktif sulardan olumlu sonuç alınabilir.

Bütün bu hastalıklardan başka burun, boğaz ve üst solunum yollarının tedavisinde bol ifrazatlı müzmin iltihaplarda, sinüzitlerde kaplıca tedavisi ve buhar banyoları yarar sağlar. Astımlı hastalara ve özellikle astımlı çocuklara kaplıcanın giderici etkisi vardır. Solunum yolları hastalıklarında kükürtlü, karbondioksitli, tuzlu-arsenikli sular kullanılır.

Bir çok deri hastalığında, özellikle yağlı ciltlerde oluşan ergenlik ve sivilcelerin tedavisinde kükürtlü madensularının büyük etkisi görülmektedir. Egzamalarda radyoaktif banyoların yanı sıra sülfatlı veya karbonatlı sular içme olarak alınabilir. Kaşıntıların tedavisinde de radyoaktif sular son derece etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder