20 Eylül 2014 Cumartesi

Mide ve Bağırsak Hastalıklarında Şifalı Suların Faydası

Mide asidinin arttığı, yanma, ekşime ve kramplı ağrılar ile ortaya çıkan mide hastlalıklarında sodalı sular içme olarak kullanılır.

Sodalı maden suları mide tembelliği olan şişkinlik, gaz, baş ağrısı, baş dönmesi ve salya artışından şikayet eden hastalara da hararetle tavsiye edilir. Bağırsak faaliyetinin arttığı, tokluk ishalleri, safra akımı azlılığına bağlı ishaller, asabi ishaller, gıdaya karşı hassasiyete bağlı ishaller, spazmlı kolitlerde tuzlu sodalı sular ve radyoaktif az mineralli sular kullanılır. Ekşime ve kokuşma ishallerinde de tuzlu sodalı sular yararlıdır.

Bağırsak genişlemeleri ile seyreden bağırsak tembelliklerinden oluşan kabızlıklarda sodalı magnezyumlu sular tavsiye edilir. Mide ve bağırsak ameliyatlarından sonra görülen ağrılar ve faaliyet bozuklukları için radyoaktif az mineralli sular kullanılır. Mide ve bağırsak ülserleri, varisleri, tümörleri olanlar kaplıcaya gidemezler. Az mineralli sular günde 3 defa, ikişer bardak çok mineralli sular günde 3-4 defa aç karnına içilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder